Počet položek: 0 0,- Kč

Sojové nudličky na paprice s rýží

Přejedlo se vám živočišné maso a na zeleninu také nemáte zrovna chuť? Tak co s vámi, máte-li hlad... Vyzkoušejte třeba sojové nudličky na paprice s rýží. Velký průvan v peněžence vám tento doma připravený pokrm neudělá a co je hlavní, nasytí vás.

Co budeme potřebovat?

1 balíček sojových nudliček, sojová omáčka Shoyu, sladký kečup, česnek, lusk zelené papriky, mletá sladká paprika, kari, sůl, rýže

Důležitá je prvotní úprava sojových nudliček

Koupili jste si ve zdravé výživě balíček sojového masa a moc se vám nezdá, že by se z těch tvrdých a nepříliš vábně vypadajích nudlí měl připravit chutný oběd? Ano, jistě. Umíte-li se sojovým masem dobře pracovat, pak z něho výborný pokrm skutečně uvaříte.
Nejprve dejte vařit asi 1 litr vody, osolte ho a uveďte do varu. Jakmile voda vaří, vhoďte do ní sojové nudličky a vařte odkryté asi 30 minut. Uvařené nudličky ze soji zceďte a ještě z nich přebytečnou vodu opatrně vymačkejte. A nyní přijde to nejdůležitější - nasypte  sojové nudličky do misky a zakápněte je lžící rostlinného oleje a 1 lžící sojové omáčky v biokvalitě - například značky Shoyu od firmy Countrylife. A nechte chvíli marinovat, aspoň půl hodiny. Sojové nudličky do sebe sojovou omáčku nasáknou a převezmou tak její chuť. Mám to vyzkoušené.

A pak dusíme doměkka

Až se vám budou zdát sojové nudličky dostatečně odleželé, rozehřejte na pánvi rostlinný olej, na něm zpěňte do růžova cibuli nakrájenou na kolečka. Do toho přidejte 1-2 čajové lžičky mleté sladké papriky, ani ne minutku ji v tuku míchejte vařečkou. Pak zakápněte vodou, aby se paprika dále nepřipálila a do toho vhoďte sojové nudličky a duste. Kdo má rád, může přidat i malinko kari. Já jsem ještě pro chuť dala 1 stroužek česneku a jednu na proužky nakrájenou zelenou papriku a asi 1-2 polévkové lžíce sladkého kečupu. Vše chvíli podusíme do doby, než paprika změkne. Zdá-li se vám omáčka málo hustá, rozmíchejte ve trošce studené vody 1 čajovou lžičku bramborového škrobu a přidejte povařit do omáčky.

A na závěr - dochuťte omáčku ještě 1-2 čajovými lžičkami sojové omáčky Shoyu.

Takto upravené sojové nudličky jsem podávala s vařenou rýží a věřte, že po obědě se jen zaprášilo.

Sojové nudličky na paprice s rýží - 1458193 -