Zůstalo vám od oběda bramborové pyré? Tak si ho schovejte, protože večer můžete z něho připravit chutnou večeři. ramborové pyré, které obsahuje rozmačkané brambory a mléko, je výbornou výchozí surovinou pro placky. Můžete je podávat nasladko nebo naslano. Podle toho, jak kdo má rád.
Bramborové pyré zahustíme hladkou moukou, mělo by nám vzniknout těsto, které se bude pěkně rozvalovat válečkem. Pokud se lepí, zkuste pracovní plochu pod těstem pomoučit jemně moukou. Lepit se vám to již pak nebude. Placky vyválené na tloušťku asi 2 až 3 milimetry smažíme na oleji nebo sádle v pánvičce. Tuku by nemělo být moc, stačí potřít pánvičku jemně peroutkou namočenou v tuku.
Až jsou placky hotové, poklaďte je plátkem šunky a plátkem tvrdého sýra, nejlépe uzeného, a podávejte. Kdo chce placky sladké, namaže si je marmeládou nebo povidly.
A ano, je to obdoba bramborových placek pečených nasucho.
Placky z bramborového pyré