Počet položek: 0 0,- Kč

Koláč s brokolicí a sýrem z křehkého tvarohového těsta

Nalákala vás v supermarketu ke koupi pěkně zelená brokolice, protože byla zrovna v akci za výhodnou cenu? A nyní se na vás směje z vaší kuchyňské linky a vy nevíte, co z ní připravit? Zapečenou jste ji již dělali, i dušenou a vařenou. Chtělo by to úplně nový recept. Co takhle křehký tvarohový koláč s brokolicí a sýrem?

Připravte si následující suroviny

23 dkg hladké mouky, asi 13 dkg měkkého tvarohu (klidně i ve vaničce), 1/2 sáčku prášku do pečiva, asi 5 lžic mléka a asi 5 lžic rostlinného oleje a špetku soli.

Z výše uvedených surovin si připravte křehké těsto, které necháte asi 1 hodinu odpočívat. Mezitím, co těsto někde leží, uvaříte si na růžičky rozebranou brokolici, stačí pětiminutový var a zceďte ji.

Koláčová forma bude nutná

Po hodině odpočinku rozválíte křehké tvarohové těsto do nízké formy na koláče, kterou jste si předem vymazali tukem (nejlépe sádlem, ono se to pak opravdu moc nepřichyne při pečení). Rozválené těsto hustě propícháte vidličkou a na jeho plochu rovnoměrně rozprostřete nakrájenou uvařenou brokolici smíchanou s jemně nakrájenou cibulí. Osolíte a opepříte dle zvyklostí a chuti, zalijete 2-3 rozšlehanými vejci a posypete strouhaným tvrdým sýrem typu eidam, či ementál. Máte-li rádi jiný sýr, fantazii se meze nekladou.

Brokolicový koláč upečete ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut při 180 stupních Celsiových.

Podávat můžete ještě horké, ale jedlý je tento výborný pokrm i studený, pokud ovšem zůstane. Většinou se do něho strávníci pustí ještě zatepla.

Koláč s brokolicí a sýrem z křehkého tvarohového těsta - 1457841 -

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek   ( Fotky můžete vložit po odeslání příspěvku. )
opiště kód
antispam