Kuchyní se nese typický a silný odér, o kterém asi málokdo řekne, že cítí slabou vůni melounů. Už jste vyzkoušeli pro děti připravit jemnou tvarůžkovou pomazánku?
Víte, že výroba tvarůžků na Moravě se datuje již k 15. století? Tvarůžky se vyrábějí z netučného kyselého tvarohu a soli a díky nízkému obsahu tuku a naopak vysokému obsahu bílkovin a vápníku patří mezi jedničku mezi českými zrajícími sýry. Jsou vhodné i pro bezlepkovou dietu.
Připravte z tvarůžků pro děti jemnou pomazánku. Co budete potřebovat?
V misce tvarůžky rozmačkejte vidličkou. Přidejte tvaroh, osolte, doplňte s citem sladkou mletou paprikou a drceným kmínem a pořádně umíchejte. Zdá-li se vám pomazánka hustá, můžete ji rozředit troškou mléka.
A protože se jedná o pomazánku, primárně určenou pro děti, vynecháme nadrobno sekanou cibuli. Ta se dětem může zdát příliš ostrá. Nejchutnější je pomazánka odleželá aspoň několik hodin.
Jemná tvarůžková pomazánka pro děti