Počet položek: 0 0,- Kč

Mikádo, aneb hra pro děti na odpoledne, když třeba zrovna prší

Co třeba si zahrát s dětmi společenskou hru mikádo? Možná ji znáte vy sami ještě ze svého dětství. 41 tyčinek z umělé hmoty vám zpříjemní deštivý den a zabaví vás i děti na dlouhou dobu. Kromě toho si procvičíte trpělivost, zručnost a jemnou motoriku také.

Pravidla hry mikádo jsou ve skutečnosti velmi jednoduchá. Cílem je získat co největší počet umělohmotných tyčinek. Jak? Tyčinky uchopíte do ruky, přičemž pěst máte opřenou o stůl. Pak rychle rozevřete dlaň a tyčinky se v kruhu rozprostřou po stole. A můžete začít hrát.

S trpělivostí nejdále dojdete

Začněte opatrně sbírat jednotlivé tyčinky tak, aby se žádná další přitom nepohnula. Pokud máte již Mikádo nebo některého z Mandarinů, můžete tyčinky odebírat i jimi. Nebo zkuste při hře zmáčknout hrot odebírané tyčinky, a tím ji nadzvednout a vzít. Pokud se však pohne i jiná než ta, kterou chcete vytáhnout, toto kolo hry pro vás končí a vy si spočítáte body.

Kuli, samuraj, bonz, mandarin, mikádo

Jsou názvy jednolivých barev tyčinek. A každá barva představuje určitý počet bodů.

Kuli - červená tyčinka, 2 body
Samuraj - žlutá tyčinka, 3 body
Bonz - modrá tyčinka, 5 bodů
Mandarin - zelená tyčinka, 10 bodů
Mikádo - bílá tyčinka, 20 bodů.

Vyhrává ten, kdo získá nejvíce bodů

Hrát můžete ve skutečnosti, kolik kol chcete. Obvykle se však hraje na pět kol. Body zúčastněných hráčů z jednotlivých kol  si poznamenávejte na papír, abyste je nezapomněli. Vyhlásit konečného vítěze by byl pak problém. Hra mikádo je výborným tréninkem postřehu, trpělivosti a šikovnosti nejen dětských rukou.

Mikádo, aneb hra pro děti na odpoledne, když třeba zrovna prší - 1457600 - Mikádo

Mikádo